COACHING2019-06-18T22:12:48+00:00

COACHING

COACHING VOOR KINDEREN, JONGEREN & VOLWASSENEN:

Je kunt het leven voorstellen dat iedereen met zijn eigen bootje naar de zee vaart. Op de wilde rivier weet je door de weersomstandigheden niet welke richting te kiezen.  Je geraakt in moeilijkheden, waardoor je stuurloos bent. De transformatiecoach inspireert je onderweg en geeft je de kracht en de middelen die je op weg helpen naar het gewenste resultaat. Door mijn doorgedreven kennis van de menselijke geest en de coaching ervaring, moedig ik je aan en help ik jou op weg zodat we samen in zee uitmonden. Je kunt meer dan je denkt!

HET COACHINGPLAN:

Het coachingplan gebeurt stap voor stap in verschillende fases. Vanuit het intakegesprek stuur ik jou op weg voor een lezing in een bepaald thema waar jouw vraag beantwoord wordt vanuit enkele levensvragen. Je hebt je na één lezing al ervaren hoe jouw eigen denken werkt en weet je hoe jij je brein bewust kunt sturen. Je hebt dan een enorme boost zelfvertrouwen gevoeld. Ofwel heb je tijdens een lezing ervaren dat je rugzak nog heel zwaar weegt en dat alles eruit moet vooraleer nieuwe wegen in te slaan. Dit gebeurt in de coachingsessies voor meer diepgang. Er wordt regelmatig gepolst of je al zelf een antwoord hebt gevonden op jouw vraag. Elke coachingsessie wordt afgesloten met een opdracht die je meeneemt naar de volgende sessie. Als je de 4 modules van Mind ‘Dream and Do’ beleefd hebt, stap je buiten met het gewenste resultaat.

HET INTAKEGESPREK:

Het intake- of kennismakingsgesprek geeft mij als coach een idee over het thema. Je vult het intakeformulier in via de website. Dit bestaat uit een aantal vragen die je naar keuze beantwoordt. Bij het intakegesprek maken we ook praktische afspraken over de lezingen die jou helpen of de planning van de coachingssessies, de aanpak die we zullen hanteren, jouw verwachtingen en de methodieken die we zullen gebruiken.

FOLLOW YOUR HEART but take your brain with you!

Mind ‘Dream and do’ is er voor:

  • Volwassenen in een lezingavond

  • Volwassenen in een coachingsessie

  • Kinderen

Tijdens de coaching Mind ‘Dream and do’, wordt er veel dieper ingegaan op de vier modules:

Tijdens deze sessie ontdek je het belang van dromen, welke kwaliteiten je bezit. Je leert doelen stellen en te creëren wat jij wilt.

Tijdens deze sessie wil je anders denken want je ziet waar al jouw energie naartoe gaat. Je leert te focussen op de gedachten die je vooruit helpen. Positieve ideeën helpen je vooruit.

Tijdens deze sessie krijg je inzichten hoe je bijleert door fouten te maken. Je bent klaar om ideeën toe te laten door te durven en te doen dwars door angst. Je ziet de mogelijkheden om jouw doelen te bereiken

Tijdens deze sessie onderzoek je wie je bent en waar je staat in de vijf levensgebieden. Je ontdekt jouw zelfwaarde aan de hand van open vragen en hoe jij door de zelfliefde jouw zelfwaarde verhoogt.

Hierdoor staat de volwassene volledig in zelfvertrouwen en gaat hij/zij bewust om met de emoties die hem/haar uit balans brengen. Het voordeel van deze vier modules in coachingsessie, is dat de volwassene de 17 stappen samen met het kind kan doen aan de hand van het werkboek ‘Dromen, denken, durven en doen dwars door angst’. Zo ervaart en ontwikkelt het kind meer veerkracht. Met deze modules beleeft de volwassene, het kind en de jongere: ‘Ik kan meer dan ik denk!’

COACHING VOOR KINDEREN:

Kinderen en jongeren leggen de lat wel eens te hoog voor zichzelf. Ze zijn niet blij met hun punten en hun prestaties. Ze laten hun eigenwaarde afhangen van hun schoolse resultaten. Met deze coaching gaan ze anders denken en kijken naar hun falen.

Hier ontdekken kinderen bij zichzelf dat de balans best in evenwicht is. Ze leren de tegenpolen kennen in de verschillende situaties en gaan resoluut de weg kiezen die hen helpt.

Hier gaan kinderen ontdekken dat fouten maken mag. Fouten maken horen erbij. Dit wil zeggen dat we samen een andere weg zoeken naar de oplossing. Hier worden technieken geleerd hoe we in zelfvertrouwen staan en wat hun vooruit helpt bij moeilijke opdrachten.

Hier ontdekken kinderen, jongeren hoe onmisbaar mensen, dieren zijn. In deze sessie laten we veel los en bespreken we het gemis en noteren dit in een herinneringsboekje. We weten pas wie we missen als we veel van iemand hebben gehouden.

Hier ontdekken kinderen hoe ze omgaan met emoties en hoe ze dit kunnen loslaten om nieuwe ideeën toe te laten.

De levenskwaliteit van de mens is in evenredigheid met de kwaliteit van vragen die hij zichzelf stelt.

Socrates